Podstawowe dane:
Adres forum: http://www.til.ys.pl
Wersja phpBB3: 3.0.2
Forum było instalowane od zera, aktualizowane, konwertowane (wybierz odpowiednie): konwertowane
Serwer na którym zainstalowane jest forum: http://www.tmbnet.pl
Zainstalowane MODy: nie pamietam
Kiedy pojawił się problem: teraz
Opcjonalnie:
Używany(e) szablon(y): prosilver
Używany(e) język(i): Polski
Wersja PHP na serwerze: 5.2.8
Typ i wersja używanej bazy danych: MySQLi 5
Zabralem sie wkoncu za aktualizacje swojego forum z 3.0.2 do 3.0.4. Sciagnalem aktualizator, wrzucilem na sewrer, uruchomilem, baza zostala zaktualizowana i skrypt przystepuje do sprawdzania plikow. wysweitla ze sprawdzono 26 z 166 (i powienen sie odswiezac uaktualniajac liczbe sprawdzonych) i wysweitla nastepnie biala strone i nic sie nie dzieje. Wina przegladarki odpada bo na IE i Operze jest tak samo.
Co jest grane?
Biala strona w trakcie sprawdzania plikow przy aktualizacji
Re: Biala strona w trakcie sprawdzania plikow przy aktualizacji
To co teraz widać na Twoim forum to prawdopodobnie efekt złego kodowania w "language/pl/common.php".
Otworzylem i wygladal dobrze. Poza tym od dluzszego czasu nic z plikami nie robilem. Jakies inne pomysly odnosnie tego problemu? Teraz sie nawet zalogowac nie moge, a przed uruchomieniem aktualizacji wszystko bylo OK, a skoro przeszla tylko aktualizacja bazy to moze tam cos namieszalo?
Jeszcze takie cos sie pojawia co jakis czas:
wrzucam, zeby bylo wiadomo o co chodzi.
Kod: Zaznacz cały
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3545: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3547: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3548: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3549: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)Kod: Zaznacz cały
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/web78/html/forum3/language/pl/common.php:1) in /var/www/web78/html/forum3/includes/functions.php on line 3545
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/web78/html/forum3/language/pl/common.php:1) in /var/www/web78/html/forum3/includes/functions.php on line 3547
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/web78/html/forum3/language/pl/common.php:1) in /var/www/web78/html/forum3/includes/functions.php on line 3548
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/web78/html/forum3/language/pl/common.php:1) in /var/www/web78/html/forum3/includes/functions.php on line 3549Re: Biala strona w trakcie sprawdzania plikow przy aktualizacji
Dzieki, to zalatwione, tylko co z ta aktualizacja zrobic? Bo nie mam jak zaktualizowac forum...
Wroce do tego problemow ponownie. Zaktualizowalem tylko baze danych bo jak odpalam skrypt do aktualizacji to widze tylko tyle:

A jesli wpisze adres do install_main.php czy install_update.php to widze biala strone. I generalnie nie mam jak zaktualizowac plikow, nadpisac ich nie moge bo klika modyfikacji tam siedzi.
Jakies pomysly?
aha, Adres forum ulegl zmianie: http://til.ayz.pl
I hosting: teraz linuxpl.com
Typ serwera: płatny współdzielony
Wersja PHP: 5.2.10
Wersja bazy danych: MySQLi 5.1.38
Drąże ten problem caly czas i uruchomilem instalacje przez pole adresu:
I zobaczylem:

paczka zassana z tej strony jest poprawna bo aktualizowalem nia inne forum i poszlo jak po masle.
Zmiksowalem te 2 fora ze soba. znaczy moja baza i pliki tamtego i bledu nie bylo. nie konczylem instalacji bo przez roznice w modyfikacjach bledy wyskoczyly, ale dowiedzialem sie przynajmniej ze problem lezy w plikach. jutro sprawdze jeszcze w 2ga strone.

A jesli wpisze adres do install_main.php czy install_update.php to widze biala strone. I generalnie nie mam jak zaktualizowac plikow, nadpisac ich nie moge bo klika modyfikacji tam siedzi.
Jakies pomysly?
aha, Adres forum ulegl zmianie: http://til.ayz.pl
I hosting: teraz linuxpl.com
Typ serwera: płatny współdzielony
Wersja PHP: 5.2.10
Wersja bazy danych: MySQLi 5.1.38
Drąże ten problem caly czas i uruchomilem instalacje przez pole adresu:
Kod: Zaznacz cały
http://til.ayz.pl/install/index.php?mode=update&language=plPoważny błąd instalacji
Poważny błąd instalacji
index.php [ 399 ]
Module "" not accessible.

paczka zassana z tej strony jest poprawna bo aktualizowalem nia inne forum i poszlo jak po masle.
Zmiksowalem te 2 fora ze soba. znaczy moja baza i pliki tamtego i bledu nie bylo. nie konczylem instalacji bo przez roznice w modyfikacjach bledy wyskoczyly, ale dowiedzialem sie przynajmniej ze problem lezy w plikach. jutro sprawdze jeszcze w 2ga strone.
W sumie nie wiem co bylo powodem. Zrobilem na serwerze kopie forum (osobny folder, osobna baza,subdomena) i wszystko skopiowalem. przez phpmyadmina wyedytowalem w tablei phpbb_config tyko ustawienia cookies (domena,nazwa) oraz adres forum.
I aktualizacja dziala normalnie... nie udalo mi sie dojsc dlaczego tak sie dzieje. Sciagnalem z aktualizacji kopii zmodyfikowane pliki i wrzucilem je na swoje forum.
I aktualizacja dziala normalnie... nie udalo mi sie dojsc dlaczego tak sie dzieje. Sciagnalem z aktualizacji kopii zmodyfikowane pliki i wrzucilem je na swoje forum.